Om oss

Hej! Vi på Hasses bilcenter är erfarna bilhandlare med ett mål: Nöjda kunder. Vi vet hur krångligt det kan vara att försöka sälja bil privat helt själv, därför hjälper vi dig med allt!

Nedan har vi samlat vanliga frågor, men om du har en annan fråga kan du kontakta oss i formuläret så besvarar vi din fråga så fort vi kan!

 

Allt du behöver veta när du skall sälja bilen Frågor & Svar Hasses Bilcenter AB

Jag har inte ägarbevis, Kan ni köpa bilen ändå?

Ja vi upprättar ett juridiskt bindande avtal där du överför ägandeskapet på bilen till oss. Du måste sedan beställa nya papper av Transportstyrelsen och sedan skicka in en anmälan om ägarbyte. OBS: Detta skall göras inom 10 dagar.

Jag säljer bilen åt familjemedlem

Är du inte ägare av bilen och vill sälja den till oss är det möjligt om du har en fullmakt som intygar att du fått tillstånd att utföra bilaffären. Intyget skall vara signerat av ägaren. Vi kräver också foto på ägarens ID-handling. Vi kan även komplettera detta genom att personligen prata med ägaren via telefon / verifiera via mobilt Bank ID. Misstänkta bedrägerier polisanmäls.

Fordonsskatt

Är bilen i trafik (på ställd) och du är ägare första dagen i skatte månaden är du betalningsskyldig till skatten. Du behöver inte betala skatt om du ställer av bilen. Är bilen i trafik och vi köper bilen så tillfaller skatten oss. För mer information besök www.transportstyrelsen.se

Fordonsskulder

Innan vi köper din bil kontrollerar vi att bilen inte är belagd med obetalda avgifter som skickats till Kronofogden. Det görs ex. när du inte betalt felparkeringsavgifter och skatter. Fordonsskulder följer med bilen, det betyder att vi som nya ägare kan ”ärva” dina skulder. Är det bilskulder över 5000kr så har Kronofogden rätten att ta bilen i beslag, detta görs via en trafikkontroll av Polisen eller parkeringsvakter.

Coronaviruset Covid 19

Vi på Hasses Bilcenter AB tar Coronaviruset på största allvar. Vi åker aldrig ut till och träffar dig personligen om du eller vi känner oss sjuka eller har den minsta lilla symptomen. Vi / Du har enligt smittskyddslagen krav att berätta om man är smittad. För att inte ta några risker har vi möjlighet att köpa bilen direkt via telefon. För mer information kontakta oss på [email protected]

Sälja bil i Uppsala